2011-12-29

Årets 8 bästa loppisfynd

Årets sista utmaning i retrobloggvärlden på fb - Visa årets bästa köp

Jag har gjort så många fynd under året men här kommer det bästa.
Mina plast fotöljer overman
5st trädgårdsstolar från 60-talet (ska bli blåa till sommaren)
Stringhylla till Claras rum (100kr)
Underbara tyger av fröken Björk
Städrocken med blommor
Cool 50tals klocka och mycket mycket mera...

Häng med mig nästa år ska ni få se mera fynd, gott nytt år på er.
Önskar Sara & Clara

2011-12-28

Liten loppistur i stan där jag bor....

Jag har nästan tappat hoppet när det gäller att hitta saker i stads loppisar. Alla som vet vem jag är tror att jag hittar massor här där jag bor, med det gör jag inte.
Det var halva priset på ett ställe så där köpte jag Stig L tekoppen, tyget och burkarna. Sen hittade jag en låda till så nu har jag ett gäng här hemma, perfekt till små tygbitar. Men det bästa fyndet var den där grisen bara för att det var så himla söt .)

2011-12-27

Rosa påslakan från 70-talet....

Jag bara älskar dessa rosa tyger från påslakan, det är ögongodis på hög nivå. Tänk att man sov i dessa på 70-talet och nu syr folk saker av dessa. Jag sydde för ett tag sen ett lapptäcke med påslakan tyger, finns att köpa i shoppen. Skulle vilja samla ihop alla rosa påslakan i hela Sverige och dyka ner i....

2011-12-23

God Jul alla där ute...

Jag önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år.
Vill tacka alla ni som följer min blogg och alla ni som har handlat saker av mig.
Ni gör att jag blir så glad som på fotot ;)
Kram från mig och Clara...

2011-12-21

Häftiga stolar från Overman

När man köper något begagnat från 60-70 talet så är det så spännande att se vad det kommer ifrån. Det är som en skattjakt att hitta formgivaren bakom. Mina två orange stolar i plast och skinn är designat av Svante Schöblom för firman Overman.

2011-12-20

Man kan inte bli annat än glad!!!


Kom på att jag lovade er att visa tidnings artikeln som jag var med i. Det var tidningen hemtrevligt som jag visade upp mitt hem och min familj i. Jag berättar om mitt liv och varför jag är så galen i färger och varför jag älskar loppisar. Det var roligt att vara med och hoppas att jag inspirerade någon till lite mera färg i vardagen :)

2011-12-19

Klänning av Maud Fredin Fredholm




Foton från: Fixastilen hemsida

Hittade nyss den snyggaste klänningen jag sett på länge. En Maud Fredin Fredholm klänning med kukka tyget. Kommer känna mig så fin i denna, köpte den direkt :) besök fixastilen för där kan man göra fynd...

2011-12-18

Lite smått och gott

Idag hittade jag lite smått och gott på en loppis. Har börjat leta efter papperslådor nu för de är så bra att ha stuvbitar i. Sen hittade jag en plastburk Kold för te, piggelin spegel och en string hylla med röda knoppar. Ganska nöjd med mina fynd :)

Grattis till vinsten av tyger och hyllpapper....

 Här plockar kontrollanten ut MAYA som vinnare av tygpaketet...

 Här springer vi iväg med burken, jag snabbt efter.....
Här plockar Clara ut lott nr 2 som ska få hyllpapper....
Sen pillar hon ner lotten bland alla leksaker, efter mycket letande hittar jag den. Där stod det KINO, grattis till dig, du vann Hyllpapper...

2011-12-17

God jul alla färgglada vänner

Här är jag omringad av härliga 70-tals tyger i rosa, röd och orange. Hoppas ni får en härlig jul där ute i stugorna. I morgon ska jag och min kontrollant dra lott om vem som vinner tyger och papper från 70-talet.

2011-12-14

Grönt är skönt



Så underbart fint tyg i grönt med oranga blommor.

2011-12-13

Färgglada hyllpapper

Titta vilka underbart fina hyllpapper jag har från 60-70 talet, favoriten är äpplena. Nu är det så många som är med i min get away tävling så jag lottar ut 1 paket med bitar från varje rulle. Nu ska jag bara lista ut vad man kan göra för skoj med papperbitarna. Någon som har ett förslag?

2011-12-12

Tygfrossa en Måndag....



Jag är totalt tokig i tyger bara så ni vet. Jag har haft sjukdomen länge nu och det går inte över. När jag tog fram dessa gardinkappor idag blev jag knäsvag av de fina färgerna. Denna tyg sjuka har nu även smittat Clara för hon leker med tygbitarna och samlar dem på hög.
Så fort jag tar fram tyger så slänger hon sig över dem o river och sliter. Hon är sin mamma upp i dagen :)

2011-12-10

En söt fotogenlampa fick följa med hem....

Jag kunde bara inte motstå denna fotogenlampa för 20kr på en loppis. Den passar så bra med alla mina färgglada vaser fån 70-talet.

2011-12-09

Ett litet teak fynd ute på landet...

 Före
Efter

I en gammal lada stod en smutsig och dammig bokhylla från 50-talet. Jag kunde bara inte lämna kvar den så jag fick den för 200kr. Men det fanns ett problem, eftersom den stått där väldigt länge så går det inte att öppna lådorna. I en av lådorna ligger nycklen till skåpet samt hyllplans skruvarna. Så nu är det bara att vänta och vänta tills det går att öppna...

2011-12-08

Häftiga stolar från 70-talet...


Titta på mitt senaste fynd, två 70-tals fåtöljer i plast och skinn. Det var faktiskt en av mina grannar som hörde av sig. Det var hans ungdoms stolar och han hade mera roliga saker som jag fick köpa. Så i dag ska jag dit och se om det finns något mera färgglatt...

Vad fint foto det var från min nya mobil telefon....

2011-12-05

Färgglatt Give Away hos mig...

Jag har aldrig haft en give away så nu tänkte jag glädja er i vintermörkret med ett stort paket med 11 härliga 60-70 tals tyger. En härlig julklapp till dig själv :)
Hoppas du vill vara med på min utlottning, Så här gör du för att delta:
1 lott för dig som skriver en kommentar
2 lotter för dig som har en blogg och som skriver en kommentar och lägger upp detta foto och länk på din blogg...

3 lotter om du handlar av mig på tradera (se spalten till höger) och skriver en kommentar, samt skickar ett mail till mig och skriver god jul ;)

ALLA FÅR VARA MED VAR DU ÄN BOR I VÄRLDEN!!!
Utlottningen pågår till den 18 dec och vinnaren dras av mig och min medarbetare/kontrollant Clara

2011-12-04

2011-12-02

Underbara kläder från 60-70talet i ROSA


Kjol med Metsovaara tyg.
En tröja av Maud
Tråkigt väder ute och jag har rensat i garderoben och hittat massor med rosa kläder. Eftersom jag inte är tonåring längre så är mycket för smått tyvärr. Ibland får man inse att kroppen förändras och det är dags att rensa ut och köpa nytt..